HerbaTherapy Golyós eukaliptusz illóolaj – Eucalyptus globulus (10 ml)

A Golyós eukaliptusz kiváló élénkítő, frissítő hatású. Magas 1,8 cineol tartalma miatt antivirális, antibakteriális hatással is bír!

2 550 Ft
Elérhető  
Ingyenes kiszállítás BioBéla
Foxpost csomagpont vagy GLS házhozszállítás
3-5 munkanapon belül
Cikkszám: BB-604 Márka: HerbaTherapy Címkék: aromaterápia  eukaliptusz  eukaliptusz illóolaj  herbatherapy  illóolaj  illóolaj köhögésre 

Golyós eukaliptusz:

Botanikai név: Eucalyptus globulus Természetes védelmező influenza és arcüreggyulladás esetén. Rendszertani besorolás: Mirtuszfélék (Myrtaceae)

Golyós eukaliptusz illóolaj:

Kinyerés módja: vízgőz-desztilláció Felhasznált növényi rész: levél Főbb kémiai vegyületek: 1,8-cineol (eukaliptol), α-pinén, α-terpineol Illata: friss, édes, fás Érdekesség: A Föld egyik legidősebb növénye, levelei súlyának 10%-át is elérheti az illóolajtartalma. Az ausztrál telepesek ’láz fa’-nak nevezték el gyógyhatásai miatt.

Minőség:

Az eukaliptuszolaj jó példája annak, hogy évszaktól függően milyen nagy mértékben változhat egy illóolaj összetétele. Egy vizsgálat alapján az eukaliptuszolaj fő illóolajkomponensének, az 1,8-cineolnak a tartalma a marokkói Eucalyptus globulus olajban májusban 62,4%, júliusban viszont 82,2% volt. Ennek kiemelkedő jelentősége van, mivel az eukaliptuszolaj jótékony hatásai nagyrészt ennek a komponensnek köszönhetőek. Éppen ezért a HerbaTherapy nagy hangsúlyt fordít arra, hogy az eukaliptuszolaj állandó nagy koncencentrációban tartalmazza az 1,8-cineolt.

Golyós eukaliptusz illóolaj hatásai:

 • kiváló légúttisztító
 • élénkítő, frissítő, koncentrációnövelő hatású
 • magas 1,8 cineol tartalma miatt antivirális, antibakteriális hatású
 • antiszeptikus, fertőtlenítő hatás:
 • az Eucalyptus camuldensis illóolajjal együtt bizonyítottan hatásos a Staphylococcus aureus Gram + és Escherichia coli Gram – baktériumok ellen: fenti baktériumok antibiotikum rezisztenciája igen jelentős, ezért fontos a növényi, természetes hatóanyagokban rejlő potenciál
 • gyulladáscsökkentő hatását kiválóan kihasználhatjuk inhalálva, diffúzorban használva
 • fokozza a vérkeringést, így ízületi és reumatikus panaszokra is javallott és oldja a letapadt nyákot
 • antibiofilm hatás

Felhasználása:

 • felső-és alsólégúti betegségek esetén
 • bakteriális, vagy vírus indukálta légúti betegségek esetén (pl. influenza)
 • náthás állapot csökkentésére, arcüregek gyulladásos tüneteinek csökkentésére
 • köptető hatású, kiválóan oldja a letapadt nyákot
 • vérkeringés fokozására növényi olajban keverékként elkészítve: reumatikus és ízületi panaszok enyhítésére

Szakmai tanács:

Készíts belőle aromafürdőt a megfázásos tünetek enyhítésére: Egy kanál sóhoz adj 4 csepp Eucalyptus globulust, 4 csepp citrom illóolajat és 3 csepp teafa illóolajat. Tölts el ebben a fürdőben 20 percet!

Biztonsági előírás és ellenjavallat:

Várandós, és szoptatós anyukák részére, 6 éven aluliak számára és görcsös légzési problémák esetén nem javasolt a használata! Gyermektől elzárva tartandó! Használat előtt végezz bőrpróbát, az egyéni érzékenység kiszűrése végett! Bőrpróba: egy csepp illóolajat cseppents a könyökhajlatba, vagy a csukló belső felére. Ha 24 órán belül sem jelentkezik allergiás reakció (bőrpír, viszketést, égő érzés), biztonsággal alkalmazhatod. Ellenkező esetben más illóolajat kell választani a kívánt hatás biztonságos eléréséhez. A jelen internetes felületen megjelent információk aromaterapeuták publikációiból származnak; tájékoztató jellegűek és semmi esetben sem helyettesítik az orvosi diagnózist. A személyre szabott terápiás kezelést csak orvos vagy képzett aromaterapeuta adhatja meg. A HerbaTherapy Kft. nem vállal felelősséget bármilyen, a jelen internetes oldalon található információk alapján történt öngyógyítás során bekövetkezett balesetért, sérülésért vagy károsodásért. További HerbaTherapy termékeket az alábbi linkre kattintva találsz.

Értékelések

A termék értékeléséhez kérjük, jelentkezz be!